ru en cz

Hlavní příčiny vzniku plísni

Vznik plísní na stěnách bytu či domu je častým problémem nejednoho z nás.

Hlavní příčinou výskytu plísně je samozřejmě nadměrná vlhkost. Důvodem vlhkosti můžou být stavební závady, nejčastěji zatékání vody střechou. Dalším případem může být netěsnění kolem oken, kdy dešťová voda proniká malými škvírami do bytu. Kromě stavebních vad je základním důvodem výskytu plísně v bytu jeho nesprávné užívání. Člověk už jen tím, že dýchá vytváří velké množství vodní páry. Pokud k tomu přičteme vaření, žehlení, mytí podlah, koupání nebo jen zalévání květin, tak máme hezkých několik litrů vody denně, která se nám vznáší po bytě a může způsobit plíseň.

Plíseň na zdi vzniklá vlhkostí zdiva

Na eliminaci plísní je jediná rada, větrat, čistit a vytápět. Byt bychom měli v každém ročním období alespoň třikrát denně pořádně vyvětrat - nejlépe právě po nějaké činnosti, která produkuje větší množství vodní páry, jako například koupel nebo vaření. V zimě také nezanedbáváme topení a to i když místnost příliš nepoužíváme. Také bychom neměli při ustavování nábytku zapomenout na to, že pokud dorazíme skříně těsně ke zdi, tak se tam nemůže dostat vzduch, ale vlhkost a tudíž i v budoucnu plíseň ano. Pokud to jen jde, necháme mezi zdí a nábytkem několik centimetrů prostoru.

Jedním z řešením, které umožňuje plísním předcházet je vymalovat byt nebo dům barvou Detoxy color, která ničí jakékoliv zárodky plísní.

I v případě že se Vám na stěnách plíseň opakovaně objevuje po použití běžných přípravků a nátěrových hmot je nejlepším řešením použití interiérové barvy Detoxycolor, která svými vlastnostmi aktivně plísně ničí.

Hlavní příčiny vzniku plísni
ROKOSPOL© 2010, Kaňovice 101, 763 41 Biskupice u Luhačovic. Všechna práva vyhrazena. Design: RABBITDESIGN