ru en cz

Pozor na plísně v bytech a domech

Existují stovky tisíc druhů plísní, ale jen asi deset druhů způsobuje zdravotní problémy jako záněty vedlejších dutin nosních, zánět průdušek či další nemoci dýchacího ústrojí, stejně jako alergie. Plíseň je druh houby, která se tvoří kdekoliv na vlhkých místech - typicky v kuchyni okolo myčky nádobí , ale běžně se však také vyskytují na stěnách, podlahových krytinách, obkladech či za okenními rámy.

O tom, že plísně v domě mohou být nebezpečné, ví většina z nás. Málokdo si však uvědomuje, že tyto plísně mohou stát i za závažnými onemocněními. O plísních lze tedy hovořit jako o tichém nepříteli, jenž na člověka působí často skrytě a o to zákeřněji. Pokud plísně rychle rostou, pak je člověk postřehne většinou až po půl roce někdy dokonce až po letech. Funkční imunitní systém tyto plísňové spory rozpozná a snaží se jich zbavit kašláním nebo kýcháním. Ale lidé s oslabenou imunitou nejsou schopni tyto nebezpečné látky odmítnout, a tak se jim dostávají dál do plic, kde se usadí a začnou klíčit, což může způsobit rozsáhlý zánět. Některé druhy také mohou způsobit alergické reakce, v tomto případě ve formě astmatu. Člověk pak dostává astmatický záchvat kdykoliv, kdy vdechne tento nebezpečný spór.

Nejvíce jsou plísněmi ohroženy děti, starší jedinci a lidé ve špatném zdravotním stavu.
Mezi nejčastější příznaky problému s plísněmi pak patří kašel, dlouhodobá únava, podrážděné oči, sliznice v krku, bolesti hlavy, podráždění kůže nebo nevolnost.

Vyplatí se investovat do svého zdraví a předcházet vzniku plísních ve svých obydlích. Nabízíme řešení a tím je barva Detoxy color, která aktivně plísně ničí a má taktéž schopnost čistit vzduch v místnostech, kde je použita na stěnách.

Pozor na plísně v bytech a domech
ROKOSPOL© 2010, Kaňovice 101, 763 41 Biskupice u Luhačovic. Všechna práva vyhrazena. Design: RABBITDESIGN