ru en cz

Speciální nátěry pomáhají našemu zdraví

Barvám se připisují různé účinky – zlepšují náladu, povzbuzují chuť k jídlu, uklidňují. Ale víte, že dokážou i zbavit vzduch škodlivých látek anebo z něj odstraňují nebezpečný cigaretový kouř? Je to jednoduché a snadné řešení, jak doma pomoci alergikům, astmatikům nebo si zpříjemnit život s kuřáky.

Na první pohled stěny vypadají jako každé jiné. Kouzlo tohoto nátěru se však skrývá uvnitř – ionty stříbra, fungicidní či jiné speciální látky ji dodávají takové vlastnosti, že zbaví vzduch v místnosti mnoha škodlivin. Všechny tyto vlastnosti má barva Detoxycolor vyráběná společností Rokospol . Stříbrné ionty obsažené v barvě vytvářejí na stěně ochranný film, který ničí jak bakterie žijící na stěně, tak ty nové přicházející ze vzduchu. A to neustále. „Na rozdíl od většiny běžných antibakteriálních nátěrů, kde jako ničitel působí chemikálie, které se z povrchu postupně ztrácejí, stříbrné ionty na zdech zůstávají po celou dobu životnosti nátěru a nevadí jim ani třeba otírání prachovkou nebo stírání vlhkým hadrem. Jde přitom o barvu vodouředitelnou, která se prodává v osmi základních barvách.

Stop plísním

Mnozí sice mohou argumentovat, že vytvářet doma stoprocentně čisté prostředí není zdravé, protože pak se organismus dětí i dospělých nedokáže bránit nástrahám venkovního prostředí, jsou však případy, kdy je boj s nežádoucími látkami nutný. Do této skupiny patří plísně. Kromě toho, že poškozují byt a jeho zařízení, mohou také ohrozit zdraví člověka. Do ovzduší uvolňované spóry totiž snadno vyvolají alergii, která se nejčastěji projevuje jako astma nebo alergická rýma, navíc poškozují sliznice dýchacích cest, dráždí oči, způsobují bolesti hlavy a podráždění pokožky.

„Před malováním je ale třeba odstranit příčiny plísně, tedy většinou stačí začít pořádně větrat, a po ošetření speciálními prostředky namokro oškrabat plíseň ze zdí. Pak teprve můžete nanášet barvu Detoxy color zpravidla ve dvou vrstvách.

Pokud plánujete malování, zamyslete se nad tím, zda barva u vás doma nemůže pomoci více než jen tím, že byt bude vonět novotou a vypadat krásně!

Speciální nátěry pomáhají našemu zdraví
ROKOSPOL© 2010, Kaňovice 101, 763 41 Biskupice u Luhačovic. Všechna práva vyhrazena. Design: RABBITDESIGN